Iréne Skoog, Mariestads kulturstipendiat 2005.

En mycket produktiv författarinna som på ett charmant sätt deklamerar ur sina utgivna och outgivna verk.

Kontakta henne på telefon 0501-14042 eller irene.g.skoog@telia.com

Här kan du läsa mycket mer om Iréne!



 

IRÉNES VISOR 1. Trettiosju av Iréne Skoogs dikter tonsatta av Axel Holmblad. De har skiftande innehåll. Här finns visor om naturens rikedom under olika årstider. Här blandas allvar och skämt, verklighet och fantasi.

Du kan sjunga om kärlek och drömmar och om vår fantastiska natur som kan ge oss så många fina upplevelser. Humor är en viktig ingrediens i boken. Visorna är tänkta att sjungas, spelas, läsas och 'lyssnas' av alla som tycker om vackra, tänkvärda, roliga och underfundiga texter.

Musiken är noga anpassad till dikterna, form och tempo varierar: vals, tango, schottis, foxtrot, polska och hambo. Du kan lyssna på en bit av "Gäckande vind" från en demo (833 kb)

Här kan du läsa en recension av "Irénes visor 1"


Irénes visor 2IRÉNES VISOR 2.

Irénes nya vissamling innehåller hela 72 tonsatta dikter.

Musiken är gjord i första hand av Axel Holmblad men även Wigge Engblad, Ingemar Johansson och Roy Svensson har medverkat.

Boken innehåller många visor om vår och sommar uppblandat med åsikter om ditt och datt. Alla vi som gillar Irénes dikter har mycket att hämta här.

Sjung för livet!




Med mina sinnenMED MINA SINNEN. Det här är en väl tilltagen diktsamling med lättillgängliga dikter som ofta handlar om vardagliga saker.

Iréne Skoog berättar om årstiderna, naturen, människor, kärlek, drömmar och mycket annat. Hon har använt sina sinnen för att beskriva det roliga, det nära och ibland det svåra. Med humor beskrivs företeelser i samhället och en del texter är från revy och teater.

Många dikter är lämpliga för högläsning. Här vrids och vänds på orden, här är funderingar om det mesta i vår tillvaro skrivet med både allvar och skämt. Ett tjugotal limerickar är inlagda. Några dikter på västgötska finns i slutet av boken.

Här kan du läsa en recension av "Med mina sinnen"