Bilskroten tar hand om bilar i Stockholm

Har du tröttnat på att laga din gamla bil? Känns det inte ens som en god idé att försöka sälja bilen vidare till någon annan i Stockholm? Då kan det vara dags att skicka din bil till en bilskrot.

När du känner att det inte finns några kilometer kvar i din bil så kan det vara dags att köra den till en bilskrot i Stockholm. Om det inte är så pass illa att du får frakta den dit med en bärgningsbil. En bilskrot är bilens sista hållplats och det är där som alla bilar hamnar till slut. På bilskroten tar man hand om alla delar på bilen som går att återvinna eller som är farliga för naturen. När det är gjort så finns det bara en sak kvar och det är att pressa ihop bilen för att skicka den till återvinning.

Nya bilar från en bilskrot

Metallen som finns i bilar tillhör de saker som går att återvinna, det vill säga det är sådant som går att smälta för att göra nya saker av. En skrotad bil kan på det viset en dag bli en ny bil eller bildel, för att även den en dag ska hamna på en bilskrot, och så vidare. Det är ett kretslopp som aldrig tar slut. Och det kan väl kännas bra att den bilen du lämnar till bilskroten kan bli en bil igen, eller något annat som du eller någon annan kan ha nytta av längre fram.