Om oss

Vi har örat mot framtiden och sneglar samtidigt i backspegeln. Våra intressen är – precis som hos alla andra – olika och det är också vår stora styrka. Med långa karriärer inom olika yrken – snickare, tandläkare, personliga tränare och inredare – så hoppas vi kunna ge initierade tips, råd och tankar om dessa ämnen. Och fler än så.

Vi vill ta oss an olika frågor och skapa lite nya infallsvinklar som i sin tur skapar nya kunskaper. Som läsare här ska du alltid känna att du fått lite mer kött på benen inom ett område som du varit nyfiken på. Vi törstar alltid efter ny kunskap och vi vill alltid veta lite mer. Det hoppas vi ska synas på den här sidan.

Hur lever vi idag – och hur skiljer sig detta från förr? Utvecklingen har varit enorm under de senaste åren, men den är fortfarande bara i sin linda. Den tekniska revolutionen är här för att stanna och hur kommer den att påverka oss i vår vardag. Klarar vi av att hantera all information, kan våra hjärnor hantera allt det vi dagligen matas med – och, om så inte är fallet, hur hittar vi vägar för att lugna ner oss, varva ned och stressa av? Vi har alla verktyg för ett enklare liv, men trots det så mår många så mycket sämre idag än tidigare. Vi vill ta tag i dessa svåra frågor och våga peka på olika elefanter i rummet.

Mat, hälsa, träning, livsstil är alla ämnen som vi brinner för. Detsamma gäller hemma- och familjelivet. Det delar vi med andra. Aldrig förr har svensken lagt så mycket pengar på den egna bostaden och prioriterat renoveringar, inredning och design hemma. Roligt, men också vanskligt. Detta sett till att många väljer att renovera utan förkunskaper och där misstag begås som kan få fruktansvärda konsekvenser. På den här sidan ska vi titta närmare även på sådana frågor.

Välkommen till vår heltäckande sida om allt mellan himmel och jord.