Gaming dator – fyra saker att tänka på när du ska köpa speldator

Om du är ute efter att köpa eller bygga en ny gaming dator finns det fyra viktiga saker att tänka på. Beroende på vilken typ av spel du kommer spela kan du här se lite tips och var du kan snåla lite.

Om du är på gång att bygga din egen speldator, eller ska sätta ihop en dator via en tjänst på nätet finns det fyra saker du kan tänka på för att bygga en så billig gamingdator som möjligt. Först och främst måste du fundera på hur pass krävande spel du ska spela. Om du tänker spela de minst krävande spelen, så som Minecraft, behöver du inte lägga lika mycket pengar på processorkraft som om du tänker spela de mest krävande spelen som exempelvis GTA V. Grafikkortet är den andra saken du ska ta i beaktande. Hur pass mycket pengar du behöver lägga på grafikkortet hänger också det samman med vilken typ av spel du tänker spela.

RAM-minne och moderkort till din gaming dator

En av de allra viktigaste sakerna att tänka på, om inte den allra viktigaste, är att inte snåla på RAM-minnet. Detta kallas även internminne eller arbetsminne. När du spelar spel är det flera saker som pågår i datorn samtidigt, och det kräver mycket internminne av din dator. Den sista saken som också kan vara värt att lägga lite extra på är moderkortet. Ett moderkort i datorn är som en människas ryggrad. Det är där allt kopplas samman.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips