Lära tillsammans med valpkurs i Göteborg

Så här står du nu med en ny familjemedlem som tittar på dig med stora bruna hundögon. Nu är det dags att lära tillsammans och valpkurs i Göteborg är en bra väg.

Det har sagts förr men det tål ändå att sägas igen. Att äga en hund är inte bara en glädje utan också ett ansvar. Du kommer att ha din valp i många år och den är inte en ägodel utan en familjemedlem. I likhet med små människor behöver den oändliga mängder kärlek. En del tålamod kommer dessutom behövas…

Nyckeln till att förstå din valp ligger i att minnas att en hund är vargens kusin. Den vill vara medlem i flocken och ha dig som ledare och kunna lita på dig i alla lägen. För att detta ska fungera på bästa sätt är det viktigt att vara konsekvent men aldrig annat än vänlig. Är man van hundägare är det enklare men aldrig självklart.

Lära tillsammans på valpkurs

En valpkurs är lika viktig för dig som flockledare som för din valp. Olika raser skiljer sig åt och individerna likaså. Under valpkursen lär ni er hur ni fungerar och, inte minst, har roligt. Man börjar alltid med det enkla. Inkallning, gå i koppel, hundmöten och så vidare.

När din valp flyttat in och fått några veckor på sig för att anpassa sig till sin nya familj är det dags. Då kan du boka in en valpkurs i Göteborg. Inte nog med att ni lär er bra saker som ni har nytta av livet ut. Ni hittar kompisar dessutom.

Publicerat den
Kategoriserat som Annat