Golvslipning i Stockholm ger resultat

De som arbetar med golvslipning i Stockholm får ofta chansen att glädja andra människor. Jobbet är fritt och ger ett mycket omedelbart och påtagligt resultat.

Markus jobbade med parkettslipning i Stockholm. Han trivdes riktigt bra med det jobbet, även om han insåg att han knappast skulle orka ända fram till pensionsåldern. Det kunde vara rätt så tungt. Det värsta var när han skulle slipa ett parkettgolv i en lägenhet högst upp i ett hus och det inte fanns hiss. Maskinen vägde ju en hel del.

Nåt av det bästa med jobbet var att det var så fritt. Han skötte sig själv när han åkte runt på de olika uppdragen. Det var också trevligt att träffa nya människor mest varenda dag. Ofta blev han också bjuden på en kaffetår och fick en liten pratstund med villa- eller lägenhetsägarna. Samtalsämnet var givet – parkettgolv.

Golvslipning av olika parkettvarianter

Det var också kul att se hur många olika varianter av parkettgolv det fanns. Vanligast var nog fiskbensparketten, men även den hade sina variationer vad gällde träslag och stavarnas dimensioner. En annan variant som var ganska vanlig var limhamnsrutan. Den exklusiva stjärnparketten hade han däremot bara stött på någon enstaka gång.

Allra roligast var förstås att golvslipning var ett jobb som gav ett så omedelbart och påtagligt resultat. Det var härligt att se hur glada folk blev när deras parkettgolv blev som nytt. Han hade sett många glida runt med bara fötter på den lena träytan, med ett leende på läpparna.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad